Pooler

Köper Ni en pool av oss får Ni en pool helt i betong som håller högsta kvalitet. Det innebär att Ni får en pool som håller längre än många andra på marknaden och som tål vårt svenska klimat. Våra betongpooler har en självbärande konstruktion som gör att den ej påverkas av exempelvis sättningar i marken och vattenfyllnad.

Vi erbjuder en helhetslösning från första spadtag till en badklar pool. Givetvis går det även bra att anlita oss till delar av ditt poolprojekt och alla pooler görs utifrån Era specifika önskemål.

Förarbete


Att bygga en pool är ett projekt som kräver en del förarbeten. Markförhållandena är bland det viktigaste för en pool som ska förväntas hålla många år framöver.

Med våra grävmaskiner gräver vi och gör allt förarbete. Oavsett grundvattennivå dränerar vi alltid runt poolen. Grundvattnet har en kylande effekt och det går åt mer energi för att få poolen varm. Utöver detta ökar risken att marken rör sig hos en odränerad poolbotten.

Vi sköter även frakten av jord och annat material för att skapa plats åt er nya pool.

Poolstomme


Betongväggarna görs av fiberarmerad, vattenfast betong. De gjuts i ett massivt stålbord på fabrik vilket ger bättre precision än att gjuta dom på plats. Vid montering placeras väggarna på plattor av fiberarmerad betong.

När väggarna är monterade gjuts bottenplattan.

Vi rekommenderar att isolera poolen både under botten och runt väggarna för att hålla driftskostnaderna på en rimlig nivå. Golvvärme kan även gjutas in vilket fungerar utmärkt i en välisolerad pool och ger låga driftskostnader.

Beklädnad


Det finns tre olika alternativ att klä poolens väggar med:

  • Kakel med tätskikt
  • Liner – svetsad eller måttbeställd
  • Måla med poolanpassad betongfärg

Målning av poolen är ett budgetalternativ vilket kan utföras av poolägaren själv.

Liner är ett praktiskt alternativ och kan måttbeställas till en rimlig kostnad. Vid till exempel helgjuten trappa måste linern svetsas på plats vilket blir aningen dyrare.

Kakling är ett lite dyrare alternativ men att föredra då Ni får ett exklusivare resultat.

Vid kakling används plattor med låg vattenabsorbtion som är speciellt framtagna för pooler. Poolen tätskiktas på samma sätt som ett badrum. Vid arbete utfört enligt leverantörens föreskrifter samt regelrätt skötsel av poolen lämnas 10 års garanti på tätskikt och fästmaterial.

Tillbehör


Vi erbjuder all tänkbar kringutrustning såsom pump, filter, städutrustning, belysning, jacuzziutblås, simmaskin, pooltak med mera. Vi samarbetar med ledande leverantörer på marknaden för att Ni ska få det bästa till Er pool.

Alla ingjutningsdetaljer (skimmer, inlopp, belysningsarmaturer) är av rostfritt stål och ingjutes vid tillverkning av väggarna.

All kringutrustning diskuteras individuellt med varje kund.

Kontakta oss för att diskutera vad vi kan göra för Er!